Wat is er allemaal te doen in Movie Park Germany?

Movie Park Germany is een populair attractiepark in Duitsland, vlakbij Bottrop. In het park draait alles om Amerikaanse filmthema’s. Er zijn verschillende themagebieden met toepasselijke attracties, zoals Hollywood, New York, Santa Monica en Nickland. Omdat het vlak over de grens ligt, trekt het park ook veel bezoekers uit Nederland. Maar wat is er allemaal te doen in Movie Park Germany? Wij hebben een aantal van de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet!

Bezoekers in een attractie in Movie Park Germany, Duitsland.

1. Breng een bezoek aan SpongeBob Squarepants

Movie Park Germany is dé place to be voor fans van SpongeBob Squarepants! Duik in de onderwaterwereld van Bikinibroek en klim bij de SpongeBob Splash Bash in je eigen boot om de stad te verkennen. Je vaart langs watervallen en fonteinen en SpongeBobs ananas-huis. Onderweg kom je niet alleen SpongeBob tegen, maar ook zijn beste vriend Patrick, zijn huisslak Gerrit en zijn knorrige buurman Octo. Elke boot is uitgerust met waterkanonnen voor een wild watergevecht! Kun je na je boottochtje maar niet genoeg krijgen van de opwinding, stap dan in de Ghost Chasers achtbaan voor een wilde achtervolging door Bikinibroek. Maar kijk uit, de Vliegende Hollander wacht je op! Vergeet ook zeker niet om even langs te gaan bij de SpongeBob Shop, waar je leuke SpongeBob souvenirs kunt vinden – voor je vrienden én voor jezelf!

2. Ga jetskiën bij de Santa Monica Pier

Als je de brug met de rode reling over gaat bij de Santa Monica Pier in Movie Park Germany kun je kiezen uit een van de felgekleurde jetski’s. Deze vaartuigen staan garant voor een wilde achtervolging op het water! Of je nu samen met je partner de orde wil handhaven of liever solo werkt, je moet niet bang zijn om nat te worden. Wil je daarna even bijkomen van al die heftige actie? Stap dan in het Santa Monica Reuzenrad (gebouwd is in die typische Amerikaanse jaren 60 stijl!) en laat je meenemen naar een hoogte van 20 meter voor een fantastisch uitzicht over het park.

3. Jaag op vampiers, monsters en geesten

Liefhebbers van vampiers en andere monsters uit horrorseries en films kunnen hun hart ophalen in Movie Park Germany. Abraham van Helsing, de meest beroemde vampierjager, heeft vampiers, monsters en geesten de oorlog verklaard en wil zelfs de gevaarlijke Graaf Dracula verslaan! Hij kan jouw hulp echter goed gebruiken. Er liggen allerlei kwaadaardige gevaren op de loer in Van Helsing’s Factory, maar gelukkig heeft de vampierjager vervoer voor je. Durf je het aan? Of geef je je toch over aan de bloedzuigers?

4. Reis door de tijd

Time Riders is de nieuwe uitvinding van de briljante Dr. Horace Garrison Wells – en hij heeft jou nodig als proefpersoon! Daal af naar zijn geheime laboratorium, diep verborgen onder zijn villa. Daar stap je in de tijdmachine. Van het tijdperk van de dinosauriërs tot de Middeleeuwen tot ruimteschepen, alles is mogelijk. Maak je klaar voor een fantastisch avontuur door tijd en ruimte! Kun je maar niet genoeg krijgen van tijdreizen? Dan moet je ook zeker een bezoekje brengen aan The Lost Temple. Hier kun je dinosauriërs niet alleen zien en horen, maar ook ruiken!

5. Geniet van lekker eten en drinken

Elk pretpark biedt volop eetgelegenheden. Movie Park Germany is daar geen uitzondering op! Geniet van een bak overheerlijke koffie en een donut in het California Café, haal een snack bij de Western Ranch of een versgebakken pizza bij Pizza Depot, en koel af met een zelfgemengd ijsdrankje bij de Slush Ice Factory. Maar er zijn natuurlijk ook volop mogelijkheden om uitgebreid te dineren. Zo kun je Mexicaans eten bij El Sombrero, Amerikaans bij de New York Grill, of Italiaans bij Pizza & Pasta. En als je bloedlust nog niet is gestild tijdens je bezoek aan Van Helsing’s Factory, dan kun je altijd nog terecht bij Van Helsing’s Diner Buffet voor een all-inclusive maaltijd.

Tot slot

Dit is nog maar een kleine greep uit alles dat er te doen is in Movie Park Germany. Ben je benieuwd naar wat er nog meer is in dit pretpark? Er is maar één manier om daarachter te komen. Gewoon gaan!

Geef een reactie