Ultiem weekendje weg voor Formule 1 fans

Zit jij van half maart tot eind november ook aan de buis gekluisterd voor de Formule 1? Niet zo verwonderlijk, want zowel de kwalificaties als de races zijn spannend om naar te kijken. Lijkt het je leuk om je favoriete coureurs een keer van dichtbij in actie te zien? Een ultiem weekendje weg voor Formule 1 fans is zo geboekt! Wij hebben drie aantrekkelijke suggesties voor je op een rijtje gezet.

Formule 1: Grand Prix in Monza, Italië

Monza is een van de beste bestemmingen als het aankomt op een ultiem weekendje weg voor Formule 1 fans. Er is namelijk geen enkel ander circuit waar zoveel Grand Prix wedstrijden verreden zijn! Het wereldberoemde Autodromo Nationale di Monza werd geopend in 1922 en sindsdien hebben er maar liefst 75 Grand Prix races plaatsgevonden. Het 5,7 kilometer lange circuit wordt gekenmerkt door lange rechte stukken, snelle rechterbochten en een aantal korte chicanes. Begin september 2020 zal hier de 76e Grand Prix verreden worden, en daar kun jij bij zijn! Je overnacht in een hotel op korte afstand van het Autodromo Nationale di Monza, dus je zit binnen no time op de tribune. Uiteraard heeft de omgeving nog veel meer te bieden dan alleen de Formule 1. Met een half uurtje rijden zit je al in Milaan. Zo kun je je Formule 1 weekendje mooi combineren met een culturele stedentrip!

Formule 1: Grand Prix in Barcelona, Spanje

Net buiten Barcelona ligt het Circuit de Catalunya, dat in mei 2020 – net als Lloret de Mar – volledig in het teken zal staan van de Grand Prix van Spanje. Het bijna 4,7 kilometer lange circuit staat bekend als een van de meest uitdagende tracks van het Formule 1 seizoen van 2020. Snelle stukken worden afgewisseld met langzame bochten, dus inhaalmogelijkheden zijn er genoeg. Laat onze eigen Max Verstappen nu heel goed zijn in inhalen! Wil je daar als echte Formule 1 fan graag bij zijn? Dan kun je ervoor kiezen om met eigen vervoer naar Barcelona te reizen en te verblijven in een hotel in Malgrat de Mar of Lloret de Mar. Maar je kunt ook een busreis boeken en je per luxe touringcar naar het circuit laten vervoeren! Behalve het bijwonen van de trainingen, de kwalificatie en de race is er nog veel meer te beleven in deze periode. Zo is er een show met raceauto’s en een parade van klassieke sportauto’s. Je kunt ook zelf coureur spelen op het kart-circuit. Ook worden er in de hele omgeving feesten georganiseerd.

Formule 1: Grand Prix in Spielberg, Oostenrijk

Lijkt het je leuk om de Grand Prix van Oostenrijk bij te wonen? Dan moet je begin juli 2020 naar Spielberg, waar de Formule 1 op de Red Bull Ring zal worden verreden. Dit racecircuit, dat voorheen de Österreichring heette, werd in 1969 gebouwd en was van 1970 tot en met 1987 de plek waar de Grand Prix van Oostenrijk werd verreden. Daarna werd het circuit nog twee keer verbouwd. In 2011 werd een gloednieuw circuit geopend en hernoemd naar de Red Bull Ring. Met een lengte van 4,3 kilometer en negen bochten is het een van de kortste én meest uitdagende circuits van de Formule 1 van 2020. Hier ben je verzekerd van spannende en spectaculaire races! Je kunt zowel met eigen vervoer als per luxe touringcar naar Spielberg afreizen, voor één, twee of drie overnachtingen. Kies je bijvoorbeeld voor een deal met drie overnachtingen, dan is dit inclusief weekendtickets voor de kwalificaties én een ticket voor de race zelf. Dat moet je als Formule 1 fan toch een keer meegemaakt hebben? 

Geef een reactie