Tip! Weekendje naar Phantasialand

Heb je zin om er een weekendje tussenuit te gaan? Dan hebben wij een goede tip voor je!

Niet ver over de Nederlandse grens, in het Duitse plaatsje Brühl vlakbij Keulen, ligt Phantasialand. Dit attractiepark bestaat uit verschillende themagebieden die elk een breed scala aan attracties en vermaak bieden. Voor jong en oud! En maak je over het weer vooral geen zorgen – een groot deel van de attracties is overdekt, dus je kunt hier het hele jaar door van een leuk uitje genieten. Onze Phantasialand aanbiedingen bestaan uit een entreeticket voor het park plus één of twee overnachtingen in een nabijgelegen hotel. Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van wat je allemaal van Phantasialand kunt verwachten…

Lichtshow met draken in Phantasialand, Brühl, Duitsland.

Voor de durfals…

Liefhebbers van spanning en sensatie kunnen in Phantasialand hun hart ophalen, want er zijn tal van spannende en avontuurlijke attracties! Hoog in de toren van het Mystery Castle sluimert het kwaad. Jij bent uitverkoren om de vloek die op het kasteel rust op te heffen, maar daarvoor moet je wel je angst overwinnen: een vrije val van 65 meter in de duistere dieptes is de enige manier om het landgoed te redden. In het hart van Afrika vind je de Black Mamba, een achtbaan die zich bliksemsnel door donkere afgronden en ravijnen kronkelt, langs steile rotswanden en over een brullende waterval heen. De Taron behoort tot de allersnelste achtbanen ter wereld. Deze multi-lanceer-achtbaan kruist zichzelf maar liefst 116 keer! In ‘Das verrückte Hotel Tartüff’ maak je een spannende tocht door een hotel met 27 kamers, waar niets is wat het lijkt. Hier kom je ongetwijfeld compleet gedesoriënteerd uit! En de durfallen mogen ook zeker de nieuwe attractie Crazy Bats niet missen: ’s werelds langste VR rollercoaster neemt je mee op een razendsnel avontuur met drie gekke vleermuizen!

Voor de heethoofden…

Op zomerse dagen biedt Phantasialand volop attracties om af te koelen. Zo is er de River Quest, waarbij je in een bootje stapt en vervolgens op volle snelheid door een middeleeuws fort wordt meegevoerd. Je kunt ook op expeditie gaan met Chiapas, maar dan moet je wel lef hebben; deze wildwaterbaan heeft de steilste afdaling die er is! Of stap in de Wellenflug; deze zweefmolen neemt je mee op een fascinerende vlucht boven Berlijn, terwijl je wordt achtervolgd door waterfonteinen! Voor wat afkoeling kun je tevens mee in een patrouilleboot van de Waterwuzen – maak je klaar voor een ontdekkingsreis tussen de weelderige waterplanten!

Voor de kids…

Kinderen hoeven zich in Phantasialand geen seconde te vervelen! Ze kunnen klimmen en klauteren in de Baumberger Irrgarten, knuffelen met een van de zes vriendelijke draken, bumperkleven in Wuze Town Kinderland, vliegles nemen bij Bolles Flugschule, post afleveren bij Wolke’s Luftpost, op bijenjacht gaan in Die Fröhliche Bienchenjagd en lekker spetteren en kliederen op de waterspeelplaats Octowuzy. In Wabi’s Krabbinsel kunnen zelfs de allerkleinsten een avontuurlijke ontdekkingstocht beleven. Naast vele kindvriendelijke attracties zijn er ook adembenemende shows te zien waarbij de hele familie zich kostelijk zal vermaken.

Vuurwerkshow in Phantasialand Duitsland tijdens de winterperiode.

Voor de lekkere trek…

Een weekendje Phantasialand is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten en drinken. En op dat gebied zijn er in het park volop mogelijkheden! Voor een heerlijke Bratwürst, verse wafels, huisgemaakte taart en de lekkerste koffiespecialiteiten kun je terecht in Berlin. In Mexico vind je naast de welbekende churro’s en Mexicaanse hotdogs ook de fantastische tapas-bar Cocorico. Liefhebbers van de Aziatische keuken komen in China Town zeker aan hun trekken; hier kun je je tegoed doen aan noedels, loempia’s en andere specialiteiten uit het Verre Oosten. Maar je kunt ook naar Afrika, waar je te midden van een levendig dorp geniet van typisch Afrikaanse lekkernijen. Het maakt niet uit of je nu behoefte hebt aan een uitgebreide lunch, een smakelijke snack of een lekkere bak koffie om bij te komen; er is voor ieder wat wils!

Geef een reactie