Sportieve uitjes in de Ardennen

Een midweek of weekendje weg in de Ardennen is de ideale gelegenheid om samen lekker sportief bezig te zijn. Het maakt niet uit of je nu met vrienden, familie of collega’s bent. Wij hebben een aantal suggesties voor sportieve uitjes in de Ardennen voor je op een rijtje gezet!

Wandelen

De Ardennen lenen zich uitstekend voor eindeloze wandeltochten! Het schitterende gebied ziet er elk jaargetijde compleet anders uit. Afhankelijk van de wensen van jou en je gezelschap zijn er vele verschillende wandelroutes uit te kiezen, gericht op beginnende, gevorderde of avontuurlijke wandelaars. Wandelen door de Ardennen is dé manier om de mooie natuur op je eigen tempo te verkennen.

Stel dat wandelt over vondels in België op een mooie zonnige dag.

Mountainbiken

Het heuvelachtige landschap en de uitgestrekte bossen van de Ardennen zijn bijzonder geschikt voor het maken van mountainbike tochten. Je bent lekker sportief bezig én kunt tegelijkertijd de mooie omgeving verkennen. Het is dan ook zeker aan te raden om met je gezelschap mountainbikes te huren en er lekker op uit te gaan! Het mooie aan mountainbiken in de Ardennen is dat je dit het hele jaar door kunt doen.

Kanoën

Er lopen talloze rivieren door de Ardennen die zich uitstekend lenen om te kanoën en te kajakken. Dit is met name tijdens de zomermaanden een heel populaire activiteit. Op een aantal rivieren, waaronder de Lesse, de Vesdre, de Warche, de Semois, de Viroin en de Ourthe, mag echter het hele jaar door gevaren worden. Een prima manier om de schitterende omgeving eens vanaf een ander perspectief te ontdekken! Je huurt ergens wat kano’s en/of kajaks en vaart dan (via een vooraf bepaalde route) stroomafwaarts naar een aanmeerplek. Daar wacht een busje dat jullie weer naar het startpunt brengt.

Kano's die in het Belgische landschap aan de waterrand liggen.

Abseilen

Als je op zoek bent naar avontuurlijke en sportieve uitjes in de Ardennen dan is abseilen een aanrader. Onder begeleiding van ervaren instructeurs klim je naar een hoog punt, waar je vervolgens een tuigje om krijgt en met behulp van touwen langs een steile heuvelwand naar beneden afdaalt. Heb je kinderen in je gezelschap? Vraag dan vooraf even naar de minimale leeftijd om te mogen abseilen.

Paintballen

Paintballen is een van de leukste sportieve uitjes in de Ardennen, zeker als je met een wat grotere groep bent! Je gezelschap wordt in twee teams verdeeld. Elk team krijgt een eigen territorium om te verdedigen en wordt voorzien van paintball-geweren en verfkogels, waarmee de tegenstanders kunnen worden ‘uitgeschakeld’. Samen met je team bepaal je de beste strategie om te winnen. Met paintballen ben je rustig de hele middag zoet!

Raften

Valt je vakantie in de Ardennen tussen november en april? In deze periode staat er voldoende water in de rivieren om te kunnen raften. Als je de voorkeur geeft aan sportieve uitjes in de Ardennen waarbij de adrenaline door je aderen stroomt, dan is dit zeker een aanrader. Onder deskundige begeleiding maak je eerst kennis met het raft en de verschillende technieken. Zodra jullie er klaar voor zijn gaan jullie het water op om de stroomversnellingen en golven te overwinnen!

Geef een reactie