Mooie stranden in Nederland

Wil je er voor even tussenuit en lekker genieten van zon, zee en strand? Daarvoor hoef je echt niet ver weg. Er zijn namelijk hele mooie stranden in Nederland! Er is in totaal ruim 250 kilometer aan kustlijn. Natuurlijk heeft elk strand zijn eigen sfeer en bijzonderheden. Ontdek deze schitterende Nederlandse stranden tijdens een overnachting of een weekendje weg aan de kust!

Renesse, Zeeland

Het brede, zeventien kilometer lange strand van Renesse is gelegen in het noorden van Schouwen-Duivenland in Zeeland. Het is een mooie, schone badplaats die al meerdere keren is onderscheiden, onder andere met de Quality Coast Award in 2017 en de Blauwe Vlag in 2019. Wist je trouwens dat de provincie Zeeland ’s zomers de meeste zonuren van ons land heeft? Het strand van Renesse is dus een uitstekende bestemming voor zonaanbidders!

Kijkduin, Zuid-Holland

Geef je de voorkeur aan de wat rustigere stranden van Nederland? Dan is het kilometerslange strand van Kijkduin een aanrader. Hoewel er van maart tot en met oktober volop leuke strandtentjes te vinden zijn, is het ook dan niet zo druk als bijvoorbeeld in Scheveningen. En als je via de smalle schelpenpaadjes de duinen in gaat? Dan kun je niet alleen genieten van een schitterend natuurgebied, maar ook de historische bunkers van de Atlantik Wall uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

Makkum, Friesland

Als je op zoek bent naar mooie stranden in Nederland aan het IJsselmeer, dan is de Friese badplaats Makkum wellicht iets voor jou. Mede dankzij het ondiepe water en de speeltoestellen die er te vinden zijn, is dit strand ideaal voor gezinnen met kinderen. Op de boulevard kun je lekker langs de winkeltjes struinen of een hapje gaan eten. Makkum zelf is overigens ook de moeite waard; de geschiedenis van dit voormalige vissersplaatsje is nog goed zichtbaar!

Pieterburen, Groningen

Als we het hebben over Groningen, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan het strand. Toch heeft deze provincie een flink aantal kilometers kustlijn. Zo kun je bijvoorbeeld naar het plaatsje Pieterburen. Als je hier één of meerdere overnachtingen boekt, kun je je verblijf aan de Groningse kust mooi combineren met een bezoek aan het Zeehondencentrum! Ook de Waddeneilanden bieden leuke mogelijkheden voor uitstapjes. Of wat dacht je van deelnemen aan een wadlooptocht? Zo kun je het strand eens vanuit een ander perspectief zien!

Texel, Noord-Holland

Texel is een paradijsje voor strandliefhebbers; het grootste Waddeneiland biedt maar liefst dertig kilometer aan zandstranden, en deze zijn stuk voor stuk uitstekend bereikbaar. Zowel met de fiets als met de auto. En dat op slechts twintig minuten varen vanaf Den Helder! Heb je behoefte aan rust en stilte, dan kun je het beste naar het zuidelijkste puntje van het Waddeneiland gaan – hier komen doorgaans maar weinig strandgangers. Echter is ook het noordelijke deel van Texel de moeite waard. Zo kun je hier een dagje strand combineren met een bezoek aan de 150 jaar oude vuurtoren.

Terschelling, Noord-Holland

Weet je wat nu zo mooi is aan Terschelling? Het feit dat dit Waddeneiland nergens meer dan vier kilometer breed is. Dat betekent dat het strand altijd dichtbij is! Er zijn in totaal vijf strandopgangen op het eiland, waar je in elk geval verzekerd bent van goede faciliteiten. Het mooiste strand van het Waddeneiland is volgens velen het zogeheten Groene Strand, dat op West-Terschelling aan de kant van de Waddenzee is gelegen. Maar ook de andere stranden zijn de moeite waard, niet in de laatste plaats omdat er veel activiteiten mogelijk zijn. Hierbij kun je denken aan windsurfen, kitesurfen en vliegen. Op het strand van West aan Zee zijn ook blokarts te huur!

Geef een reactie