Kerstshoppen in Frankfurt

Frankfurt is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt als je denkt aan een winterse trip. Toch is Frankfurt veel meer dan een groot financieel centrum vol moderne gebouwen. Je vindt er verrassend genoeg veel gezellige barretjes, mooie winkeltjes en prachtige historische monumenten. De kerstmarkt in Frankfurt mag zich zelfs tot de oudste ter wereld rekenen. Met ruim 240 marktkramen is het tevens één van de grootste in Duitsland.

Foto van bezoekers van de kerstmarkt in Frankfurt, Duitsland.

Rond december wordt de hele stad omgetoverd tot een waar kerstsprookje. Overal proef je de gezellige kerstsfeer. En wist je dat in Frankfurt zelfs de hoogste kerstboom van Duitsland staat?

Ideale ligging
Door de ideale ligging nabij het metrostation bereik je in een mum van tijd vanuit TRYP by Wyndham Frankfurt de mooiste must sees van de stad. De kerstmarkt van Frankfurt is gelegen in het oude centrum aan de Römerberg en gaat van de Dom naar de winkelstraten. Er heerst een bijzondere kerstsfeer. Wandel lekker rond over de kerstmarkt en geniet van het gastronomische aanbod en de vele kraampjes met lekkere snacks.

Kerstmarkt Frankfurt
Het gastronomische aanbod van de Frankfurt kerstmarkt bestaat meer dan alleen Gluhwein en Feuerzangenbowle kraampjes met snacks en verwarmde lounges. Je kunt genieten van het grote aanbod dat deze markt te bieden heeft. Begeleid door de kleurrijke geur van gebrande amandelen zal je op deze typische kerstmarkt genieten van de Frankfurter kerstsfeer. En wees gerust, je kunt er ook de (Frankfurter) worst kopen op de markt.

Must-visit
Met een kerstmok vol glühwein proost je onder de 30 meter hoge kerstboom en bestel je een smakelijk broodje met steak of een echte Duitse curryworst. En dat alles terwijl “Last Christmas” van Wham! door de speakers galmt terwijl aan de andere kant van het plein een kinderkoor uit volle borst voor je staat te zingen. Feestelijker wordt het niet. Als je van kerstmarkten houdt, dan moet je hier een keer geweest zijn.

Foto van de 30 meter hoge kerstboom
30 meter hoge kerstboom in Frankfurt

Geef een reactie