Een weekend fietsen in Drenthe

Wat kun je allemaal zien, doen en beleven tijdens een weekend fietsen in Drenthe? Laat je inspireren door onze tips!

Fietsen in Drenthe langs groen gras met een boom op de achtergrond. Blauwe lucht met witte wolken.

Hunebedden

Als iemand het over Drenthe heeft, dan denk je natuurlijk aan hunebedden! Er zijn er meer dan vijftig te vinden in de provincie. Een weekend fietsen in Drenthe is dan ook niet compleet zonder tenminste één hunebed bezocht te hebben. Wil je graag meer te weten komen over deze mysterieuze bouwwerken, dan is een bezoekje aan het Hunebedcentrum in Borger een aanrader. En als je toch in Borger bent, kun je ook meteen het grootste hunebed van Nederland opzoeken!

Hunnebedden in Drenthe tussen bomen met blauwe lucht en witte wolken op de achtergrond.

Nationaal Park het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold behoort met een oppervlakte van ruim 6000 hectare tot de grootste natuurgebieden van Nederland. Weelderige bossen worden afgewisseld met heide, stuifzand en grasgebieden en vennetjes. Verken het park op de fiets, met de benenwagen of te paard en je wordt ongetwijfeld verliefd op de schitterende Drentse natuur.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork is een unieke plek die dienstdoet als museum en herdenkingscentrum, ter herinnering aan de honderdduizenden mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werden van de Jodenvervolging. Behalve de doorlopende tentoonstelling, waarbij de focus ligt op de Joodse slachtoffers en de geschiedenis van het kamp, zijn er ook wisselende tijdelijke exposities te zien.

TT Circuit Assen

Of je nu F1 of Superbike fan bent of niet, een bezoek aan het TT Circuit in Assen is niet alleen maar leuk als er races aan de gang zijn. Er worden namelijk ook geregeld andere evenementen en activiteiten georganiseerd, zowel op het circuit zelf als in de naast het circuit gelegen Expo Assen. Hou de agenda in de gaten om te zien wat er te beleven is tijdens jouw weekend fietsen in Drenthe!

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen, dat in 1854 werd geopend, is zeker een bezoek waard tijdens een weekend fietsen in Drenthe. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, archeologie of de Drentse geschiedenis, de indrukwekkende collectie (aangevuld met wisselende tentoonstellingen) biedt voor ieder wat wils.

Gevangenismuseum

Het Nationaal Gevangenismuseum is gevestigd in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen, dat vroeger een ‘gevangenisdorp’ was. Tijdens een bezoek leer je van alles over misdaad en strafrechtelijke vervolging door de jaren heen. Je kunt niet alleen zelf ervaren hoe gevangenissen er vroeger uitzagen (je mag over in!), maar ook hoe men met gedetineerden omging.

Boomkroonpad

Kan een weekendje fietsen jou maar niet avontuurlijk genoeg zijn? Dan moet je zeker naar het outdoorcentrum in Drouwen. Hier kun je namelijk het Boomkroonpad volgen. Deze 150 meter lange route, die ongeveer een half uur in beslag neemt, leidt je als een eekhoorn door de toppen van de bomen en als een konijn door de worteltunnel. Een unieke beleving!

Zon over landschap met blauwe lucht en witte wolken.

Geef een reactie