De leukste mini cruises voor het najaar

Stedentrips en weekendjes weg zijn leuk als je er even tussenuit wilt. Maar waarom zou je niet een keertje een mini cruise boeken? Tijdens een van onze populaire mini cruises geniet je van alle plezier, luxe en ontspanning die je op een ‘gewone’ cruise zou ervaren, maar dan gedurende een paar dagen in plaats van een paar weken. In feite stoppen we alle voordelen van een traditionele cruise in één lang weekend naar een mooie stad. Een van de grootste pluspunten van een mini cruise: je komt altijd uitgerust op je bestemming aan! Ben je benieuwd of een mini cruise iets voor jou is? We hebben de twee leukste mini cruises voor het najaar uitgelicht!

Stena Line cruiseschip voor mini cruise-vakantie.

3-daagse mini cruise naar Cambridge

Tijdens onze 3-daagse mini cruise naar Cambridge heb je alle tijd om deze Engelse universiteitsstad te verkennen. Cambridge, dat zo’n 80 kilometer ten noorden van Londen ligt, biedt volop bezienswaardigheden en zoveel musea dat je je geen seconde hoeft te vervelen. Zo kun je het Natural History Museum bezoeken, waar zich ook de originele monsters bevinden die Darwin verzamelde tijdens zijn beroemde reis op de HMS Beagle. Verken de Noordpool en de Zuidpool in The Polar Museum, vergaap je aan de indrukwekkende kapel van het schitterende King’s College of bewonder de eeuwenoude Egypische relieken in het Fitzwilliam Museum. Ook de botanische tuin van Cambridge University, Kettle’s Yard en Trinity College zijn zeker een bezoekje waard. In Trinity College zit ook de beroemde Wren Library gevestigd, met manuscripten van onder andere Shakespeare en A.A. Milne’s originele verhaal van Winnie the Pooh. Veel musea in Cambridge zijn bovendien gratis toegankelijk. Uiteraard kun je in deze stad ook prima shoppen, onder andere in Trinity Street, Green Street, Rose Crescent en de Grand Arcade. Wil je even de rust opzoeken, dan kan dat in een van de vele parken die Cambridge rijk is. Ook een rondvaart over de rivier Cam is een leuke manier om de stad te verkennen! Voor een heerlijke brunch of een traditionele Engelse afternoon tea is Fitzbillies een aanrader – hier kun je de wereldberoemde Chelsea buns uitproberen! Sluit je verblijf in Cambridge af met een pint in Eagle, de meest beroemde pub van heel Cambridge.

Foto aan boord op het dek van een cruiseschip

3-daagse mini cruise naar Göteborg

Het historische maar verrassend hippe Göteborg is na Stockholm de grootste stad van Zweden. Een ideale bestemming om te ontdekken tijdens een mini cruise! Als echte havenstad biedt Göteborg vanzelfsprekend volop restaurantjes voor visliefhebbers. Zij moeten ook zeker even binnenwippen in de Feskekôrka, letterlijk vertaald de ‘viskerk’. Deze vismarkt ziet er echt uit als een kerk! Maar je bent hier natuurlijk niet alleen om lekker te eten. Göteborg zit vol historische bezienswaardigheden, schitterende kerken en bloeiende tuinen en geweldige musea. In het Universeum bijvoorbeeld, vindt je een heus regenwoud, een enorm aquarium en een grote verzameling exotische planten en dieren – allemaal onder één dak! Voor een mooi uitzicht over de stad kun je naar Skansen Lejonet, een nederzetting die al sinds 1689 over de stad waakt. Ook het 300 jaar oude Carlsten Fortress, op de top van het nabijgelegen eiland Marstrand, heeft een interessante geschiedenis. In de wijk Vastastan vindt je de meeste kunstgalerijen, maar ook het Göteborgs Konstmuseum, met Noord-Europese kunstcollecties vanaf de 15e eeuw tot nu, is de moeite waard om te bezoeken tijdens je mini cruise.

En als cultuur snuiven niet echt je ding is? Dan kun je altijd nog de dag doorbrengen in Liseberg, het grootste attractiepark van heel Scandinavië! Of je kunt lekker ontspannen in de gloednieuwe Jubileumsparken, met onder andere een strand, een spectaculaire sauna en een openbaar zwembad met een fantastisch uitzicht op de stad.

Geef een reactie