De leukste kerstmarkten om te bezoeken

Elk jaar worden er in heel Europa weer geweldige kerstmarkten georganiseerd. Een bezoek aan een van deze kerstmarkten is de ideale manier om er even tussenuit te knijpen, zeker in combinatie met een stedentripje. Je kunt alvast je kerstinkopen doen en bovendien kun je zo meteen goed in de kerststemming komen! We kunnen natuurlijk onmogelijk alle kerstmarkten beschrijven die er in Europa te vinden zijn. In plaats daarvan hebben we zes van de leukste kerstmarkten voor je geselecteerd die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

1. Magisch Maastricht (NL)

29 november t/m 31 december 2019

Elk jaar, vanaf eind november, is het Vrijthof het toneel van Magisch Maastricht, een van de grootste en meest gezellige kerstmarkten van Limburg! Deze sfeervol verlichte kerstmarkt trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers, en dat is niet zo verwonderlijk. Naast de houten kraampjes met oliebollen en glühwein zijn er ook een schaatsbaan, een reuzenrad en een draaimolen te vinden. Maastricht is een geweldige winkelstad, dus je kunt je bezoek aan de kerstmarkt mooi combineren met kerstinkopen doen!

2. De ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg (NL)

15 november t/m 29 december 2019

Wil je een bijzondere kerstmarkt bezoeken, dan moet je naar Valkenburg. In de Gemeentegrot, onderaan de Cauberg, bevindt zich namelijk de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van heel Europa! De lange ondergrondse tunnels zijn feestelijk verlicht en versierd en geven het geheel een magisch gevoel. Ook de kraampjes, waar je zowel kerstspullen als cadeaus en lekkernijen kunt kopen, zijn echt de moeite waard.

3. Cranger Christmas Magic in Gelsenkirchen (DE)

21 november t/m 30 december 2019.

Voor de grootste mobiele thema-kerstmarkt van Europa moeten we bij onze oosterburen zijn. Cranger Christmas Magic (Cranger Weihnachtszauber) in Gelsenkirchen beslaat een oppervlakte van maar liefst 25.000 vierkante meter. Hier vind je, naast een traditionele kerstmarkt met kraampjes, ook een ijsbaan, curling, ’s werelds grootste mobiele kerstboom en zelfs een heus sprookjesbos! Ook worden er geweldige shows voor jong en oud georganiseerd.

4. Montmartre kerstmarkt in Parijs (FR)

1 december 2019 t/m 2 januari 2020

De meest romantische en hoogste gelegen kerstmarkt van Parijs is gelegen aan de voet van de beroemde Sacré Cœur. In de decembermaand verrijzen hier namelijk tientallen houten chalets, waar lekkernijen, streekproducten en cadeaus te koop zijn. Deze kerstmarkt is ook erg leuk voor kinderen; zij kunnen hier in de weekenden de Kerstman ontmoeten. Natuurlijk zijn er in Parijs nog veel meer sfeervolle kerstmarkten te bezoeken, waaronder die in Saint-Germain-des-Prés. De grootste kerstmarkt is te vinden bij la Défense; hier staan maar liefst 350 kraampjes!

5. Christmas Market in Edinburgh (SCH)

16 november 2019 t/m 4 januari 2020

De kerstmarkt in Edinburgh beslaat in feite drie locaties die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. In East Princes Street Gardens vind je de leukste kraampjes, waar ook typisch Schotse streekproducten te vinden zijn. Vlak daarnaast ligt Santa Land; hier kun je je rustig een hele middag vermaken met een kerstbomen-labyrint, de Santa Train en allerlei kindvriendelijke attracties. Ook Castle Street mag je zeker niet overslaan: hier kun je namelijk Santa’s Grotto bezoeken!

6. Kerstmarkt in Straatsburg

22 november t/m 24 december 2019

Twijfel je tussen kerstmarkten in Frankrijk of Duitsland? Ga dan gewoon naar Straatsburg! Op het plein rondom de kathedraal wordt al sinds 1570 een kerstmarkt georganiseerd, maar eigenlijk heel Straatsburg in deze periode één grote kerstmarkt, met in totaal zo’n 300 kraampjes en verschillende themadorpjes verspreid over de stad. Je kunt hier ook meteen kennismaken met de unieke cultuur van de Elzassers; zeker niet vergeten om de warme kruidenwijn bredele uit te proberen!

Geef een reactie