Dagje weg in Nederland met korting

Wil je er een dagje lekker op uit? Er zijn volop mogelijkheden voor een onvergetelijk dagje weg in Nederland met korting. Veel themaparken hebben aantrekkelijke aanbiedingen waarmee je flink kunt besparen op de prijs van een entreeticket. Wij hebben vijf leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. De Efteling

De Efteling, gelegen in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel, werd officieel geopend in 1952. Het heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een attractiepark dat in heel Europa bekend is en waar bezoekers van alle leeftijden zich kostelijk kunnen vermaken. In deze Wereld vol Wonderen vind je nog steeds alle attracties waar de Efteling beroemd mee is geworden, zoals Droomvlucht, Carnaval Festival, Fata Morgana, Villa Volta, de overdekte achtbaan Vogel Rok en niet te vergeten het Sprookjesbos. Maar er worden ook geregeld spectaculaire nieuwe attracties en parkshows toegevoegd. Een dagje uit naar de Efteling is altijd een succes!

Sprookjesbos in De Efteling, Kaatsheuvel, Nederland.
Sprookjesbos

2. Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo Emmen, dat in 2016 werd geopend, biedt jou de mogelijkheid om in één dag een wereldexpeditie te maken – gewoon in Nederland! En zeker als je gebruik maakt van een exclusieve aanbieding, voor een heel schappelijke prijs. Het park is opgedeeld in drie klimaatzones. In Jungola beleef je een avontuur in de jungle; je verkent een tempel ruïne met vlinders en een rivier met stroomversnellingen en maakt kennis met de olifanten. In Serenga ga je op safari door de savanne en ontmoet je de nijlpaarden. En in het poolgebied Nortica ga je op expeditie om ijsberen, pinguïns en robben te vinden. Er is echter ook nog een vierde gebied om te ontdekken: Animazia, een grote overdekte speeltuin!

3. Madurodam

In de Nederlandse miniatuurstad Madurodam in Den Haag ontdek je wat Nederland nu zo uniek maakt. Je vindt er de Amsterdamse grachtenpanden, de Goudse kaasmarkt, het Vredespaleis in Den Haag, de bloembollenvelden, de windmolens en de Deltawerken. In totaal zijn er meer dan 700 maquettes te bewonderen, uit alle delen van het land! En er zitten ook veel interactieve maquettes tussen. Zo kun je een vliegtuig laten opstijgen vanaf Schiphol, vrachtschepen inladen in de Rotterdamse haven, de Oosterscheldekering bedienen en meehelpen bij de drooglegging van de Haarlemmermeer. Niet zo verwonderlijk dus, dat Madurodam sinds de opening in 1952 tot een van de best bezochte attractieparken van Nederland behoort!

Miniatuurstad Madurodam in Den Haag, Nederland.

4. This is Holland

This is Holland werd in 2017 geopend en is dus nog een relatief nieuwe attractie, maar zeker de moeite waard! Het 24-meter hoog cilindrisch paviljoen is gelegen in Amsterdam-Noord, naast het EYE Filmmuseum – de veerboot vanaf Amsterdam Centraal brengt je hier binnen een paar minuten naartoe. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van This is Holland is de Flight Experience. Hierbij wordt je meegenomen op een unieke vlucht over Nederland. Verrassende special effects en een enorm bolvormig scherm geven je het gevoel alsof je echt over Nederland vliegt. De beelden van alle hoogtepunten, zoals de grachten, de tulpenvelden, de polders, de Waddenzee en de Veluwezoom, zijn allemaal vanuit de lucht gefilmd.

5. GAIAzoo

In het Zuid-Limburgse Kerkrade kun je in één dag een hele wereldreis maken. Hier bevindt zich namelijk GAIAzoo, een park met 150 verschillende diersoorten. Veel daarvan zijn bijzondere en zeldzame soorten, zoals witte neushoorns, veelvraten, gorilla’s, Darwin nandoes, otters, korenwolven, vuursalamanders en lynxen. Een aantal dieren kun je hier echt van heel dichtbij bekijken. In het doodshoofdapenbos bijvoorbeeld, klimmen de aapjes gewoon boven je hoofd door de takken! GAIAzoo werkt samen met tientallen Europese dierentuinen aan een omvangrijk fokprogramma. De dierentuin is al vier keer is verkozen tot Mooiste Dierentuin van de Benelux en dus zeker een aanrader voor een dagje weg in Nederland met korting.

Geef een reactie