Bijzondere rondreizen

Een all-inclusive vakantie in een luxe resort waarbij je de hele dag aan het strand of bij het zwembad in de zon ligt, is niet voor iedereen weggelegd. Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je vakantie? Hou je wel van een beetje avontuur? Wil je eens iets anders dan anders, en echt iets beleven? Laat je dan inspireren door de drie bijzondere rondreizen die we voor je hebben geselecteerd!

1. Marokko

Marokko is een schitterend land dat heel veel te bieden heeft. Er is een groot contrast tussen het moderne uitgaansleven in de grote steden en de duidelijk zichtbare sporen die de eeuwenoude geschiedenis in het land heeft achtergelaten. Indrukwekkende landschappen, Kasbah’s, palmbomen, de uitgestrekte Sahara, de bruisende markten en niet te vergeten de geweldige Marokkaanse keuken… je kunt het allemaal ontdekken tijdens onze 8-daagse rondreis Marokko!

Op dag 1 vlieg je naar je uitvalsbasis Marrakech. Hier verblijf je de eerste drie dagen, zodat je volop tijd hebt om deze grote stad en haar nabije omgeving te ontdekken. Op dag 4 reis je per minibus via de bergpas Tizi-n-Tichka, de Palmenoase van Skoura en de Kalaat M’gouna vallei naar Dades Gorges. Op dag 5 arriveer je in Merzouga; vanaf hier reis je per kameel verder door de Sahara! Op dag 6 wordt je weer met de minibus opgehaald om terug naar Marrakech te gaan. Daar heb je nog een volle dag en twee nachten vrij te besteden, alvorens je het tijd is om naar huis terug te vliegen.

2. Lapland, Zweden en Noorwegen

Als de zon, warmte en de woestijn je niet aantrekken, dan is een 7-daagse winterrondreis door Lapland, Zweden en Noorwegen wellicht meer jouw ding! Deze magische ervaring, waarbij verschillende grote steden worden afgewisseld met betoverende sneeuwlandschappen, zal ongetwijfeld een diepe indruk achterlaten.

Je winterrondreis start in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Vanaf daar reis je naar Luleå, waar je kunt deelnemen aan een bijzondere IJsbreker excursie. Op dag 3 reis je door naar Rovaniemi, waar je een traditionele rendierboerderij bezoekt en als je wilt nog een korte sleetocht kunt maken! Misschien is er zelfs nog tijd voor een tussenstop bij het huis van de Kerstman. Op dag 4 heb je de keuze uit optionele activiteiten, zoals een husky safari of een rit met een sneeuwscooter. De volgende dag ga je naar Kirkenes, waar je meegaat op een King Krab excursie. De reis eindigt in de Noorse hoofdstad Oslo.

3. Jordanië

Terug naar het Midden-Oosten. Het mooie Jordanië is een fascinerende mix van Oosterse en Westerse culturen. Groene valleien worden afgewisseld met adembenemende stranden en uitgestrekte woestijnlandschappen, net zoals de hypermoderne wijken scherp afsteken tegen historische tempels en ruïnes. Kortom, een land vol contrasten dat ongetwijfeld je hart zal veroveren.

Tijdens onze 8-daagse rondreis door Jordanië heb je de beschikking over een auto met je eigen (Engelssprekende) privéchauffeur. Je trip start in de hoofdstad Amman, waar je de eerste paar dagen doorbrengt. Op dag 3 brengt je chauffeur je naar Jerash, een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. De vierde dag reis je via Madaba en de berg Nebo naar de Dode Zee, waar je overnacht in een aan zee gelegen resort. De volgende dag wordt je via de Kingsway naar Petra gebracht; de adembenemende, ruim tweeduizend jaar oude stad die tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen is uitgeroepen. Hier breng je ook de nacht door. Op dag 7 staat er een jeep tour door de woestijnvallei Wadi Rum gepland. Tot slot keer je weer terug naar Amman, waar je rondreis begon. Vanaf hier vlieg je de volgende dag terug naar Nederland.

Geef een reactie