Bijzondere nachtjes weg in Nederland

Zit je er doorheen? Voel je de behoefte om er eventjes tussenuit te gaan, weg van de dagelijkse sleur? Dat heb je wel verdiend! En je hoeft echt niet ver weg; er zijn in Nederland volop mogelijkheden voor bijzondere nachtjes weg. In dit artikel hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en boek vandaag nog een bijzonder nachtje weg!

1. Overnachten in een voormalig klooster

Zowel in Limburg als net over de Belgische grens bevinden zich een aantal schitterende hotels die gevestigd zijn in gerenoveerde kloosters. Dit zijn niet alleen unieke plekken om te overnachten, ze vormen ook een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een dagje Maastricht. Ook Valkenburg is zeker een bezoekje waard als je een bijzonder nachtje weg in Limburg boekt!

Foto van Burg den Halder in Valkenburg, Limburg, Nederland.
Valkenburg

2. Overnachten in voormalige gevangenis

Je hoeft niets verkeerd te doen om een keer een nachtje door te brengen in een echte gevangenis. In het mooie Twentse Almelo vind je namelijk het Huis van Bewaring, een hotel dat in een voormalige gevangenis is gevestigd. Als dat geen bijzonder nachtje weg is! Het Huis van Bewaring is een heel bijzonder hotel dat van alle gemakken voorzien is. Ook in de omgeving is van alles te doen. Zeker een aanrader!

3. Overnachten in een kasteel

Altijd al in een echt kasteel willen slapen? Dat kan in Putten op de Veluwe! Kasteel De Vanenburg is gelegen op een authentiek 17e eeuws landgoed, omringd door schitterende kasteeltuinen. Kasteel De Vanenburg is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes naar onder andere Harderwijk en Drie. Of, als je de voorkeur geeft aan grotere steden, naar Amersfoort of Arnhem.

Foto van Kasteel De Vanenburg in Putten, Gelderland, Nederland.
Kasteel de Vanenburg

4. Overnachten in een 14e eeuwse kasteelboerderij

De Schinvelderhoeve is een viersterrenhotel in het Limburgse Schinveld, gevestigd in een monumentale kasteelboerderij uit de 14e eeuw. De exclusieve, sfeervolle suites van dit bijzondere hotel vormen een prima uitvalsbasis voor wandel- of fietstochtjes door de Schinveldse bossen, maar ook voor uitstapjes naar de GaiaZoo in Kerkrade, Mondo Verde in Landgraaf of steden als Heerlen, Maastricht of Roermond.

5. Overnachten in de Limburgse heuvels

Gasthof Euverem in Gulpen is het ideale hotel om het schitterende Limburgse heuvellandschap te verkennen. In de omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes te vinden, alsmede 100 kilometer aan mountainbike-routes. Wil je liever winkelen of cultuur snuiven? Dat kan ook, want zowel Maastricht als Aken liggen niet ver van het hotel verwijdert. ’s Avonds kun je je in het hotel laten verrassen met overheerlijke bourgondische maaltijden.

6. Overnachten op de Veluwe

De Veluwe beschikt over talloze hotels en vakantieverblijven voor een bijzonder nachtje weg. En er is genoeg te doen in de omgeving. De schitterende bossen en heidevelden lenen zich uitstekend voor wandel- en fietstochtjes. Ook kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Radio Kootwijk, het klimbos in Ermelo, het Dolfinarium in Harderwijk, Apenheul in Apeldoorn, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem of het Jachthuis Sint Hubertus op De Hoge Veluwe.

7. Overnachten aan de kust

Lekker uitwaaien aan de Nederlandse kust? Daar zijn volop mogelijkheden voor! Denk aan een wellness hotel aan het strand van Noordwijk of een verblijf in Sluis, in de uiterste zuidwesthoek van Nederland, op een steenworp afstand van de Belgische grens. Je kunt er ook voor kiezen om een hotel in het historische Delft als uitvalsbasis te nemen – vanaf hier zit je met een kwartier op het strand van Scheveningen en met een half uur op het rustigere strand in Kijkduin.

Reuzenrad en pier in Scheveningen, Den Haag, Nederland.
Scheveningen

Geef een reactie