Actieve uitjes met kinderen

In dit digitale tijdperk is het van essentieel belang om te voorkomen dat kinderen vastroesten achter de televisie, urenlang aan het computerbeeldscherm vastgeplakt zitten of verslaafd raken aan hun tablet. Dat betekent in de eerste plaats dat we ze moeten motiveren om – wanneer het weer dat toelaat – zoveel mogelijk buiten te spelen. Maar het is ook goed om samen dingen te ondernemen. Een weekendje weg of een langere vakantie is de ideale gelegenheid om er lekker op uit te trekken met de kids en leuke dingen te doen. Laat je inspireren door deze actieve uitjes met kinderen!

1. Wadlopen

Een verblijf in Hotel Waddenweelde in het Groningse Pieterburen is om te beginnen natuurlijk de ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan de gelijknamige zeehondencrèche. Maar in deze omgeving kun je ook hele leuke wadloop excursies boeken! Jazeker, er worden ook tochten georganiseerd die uitermate geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Een unieke ervaring om nooit meer te vergeten!

2. Zwemmen

Center Parcs De Vossemeren heeft niet alleen een fantastisch subtropisch zwemparadijs met een wildwaterbaan, een golfslagbad en glijbanen, maar ook twee grote recreatiemeren. Daar kun je naar hartenlust kanoën, waterskiën, vlottenbouwen en nog veel meer. Aan zwemplezier heb je dus zeker geen gebrek als je hier een vakantie boekt. Ideaal voor gezinnen met waterratten!

3. Klimmen

In Putten staat het indrukwekkende kasteelhotel De Vanenburg. Hier verblijven is natuurlijk al een belevenis op zich! Maar de ook omgeving is zeker het verkennen waard. In het nabijgelegen Ermelo bijvoorbeeld, is een geweldig natuurklimpark te vinden. Klimbos Ermelo heeft maar liefst zeven uitdagende parcoursen, waarvan een groot deel ook prima te doen is voor kinderen (mits zij minimaal 1.20 meter lang zijn). Als dat geen avontuur is, dan weten wij het ook niet meer!

4. Midgetgolfen

Vakantiepark Dierenbos, gelegen vlakbij ‘s-Hertogenbosch, staat garant voor een fantastische vakantie met de hele familie. Er is hier van alles te doen, zoals bijvoorbeeld midgetgolfen. Een vermakelijke bezigheid voor jong en oud waarbij zowel je inzicht als behendigheid op de proef wordt gesteld.

5. Wild spotten

Hotel de Roskam is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom. Dit bosrijke gebied, waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen, is ideaal als je je kinderen dichter bij de natuur wilt brengen. Je kunt hier ook heel goed wild spotten; de kans is groot dat je herten, reeën, vossen, zwijnen of zelf wilde paarden tegenkomt!

Geef een reactie